Szócska Miklós: egyértelműbb lett a koordináció a téli felkészülésben

Egyértelműbb lett a koordináció a téli felkészülésben, az egészségügy számára is egyszerűbbé vált az új rendszer - mondta az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Szócska, egészségügy | MTI Hírek 2012 ;9
Szócska Miklós szerint a tél az egészségügy számára mindig erőpróbát jelent. Hozzátette: az év végi többnapos munkaszünetekre tekintettel már egyeztettek az egészségügyi intézményekkel, hogy az ügyeletek megfelelően működjenek. Példaként említette, hogy az extrém időjárási körülmények a traumatológiai osztályoknak jelenthetnek több munkát.

Kitért arra is, hogy nagy havazás esetén először a kórházak előtt takarítják el a havat.

Arról is szólt, hogy együttműködnek a megyei védelmi bizottságokkal, amelyek felmérik kik azok, akik segítségre szorulhatnak, így a terhes nőket, továbbá a krónikus betegeket.

A mentőkkel kapcsolatban elmondta: a 743 mentőkocsi közül az újakon téli gumi van, de a régiek is négy évszakos abroncsokkal közlekednek.

Bejelentette azt is, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat a napokban arról adott tájékoztatást, hogy a készletek a tavalyi rekordhoz közelítenek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyeleteket az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján lehet nyomon követni. Arra is figyelmeztetett, hogy az életmód is hozzájárulhat ahhoz, hogy ne legyen bajuk az embereknek - példaként említette, hogy az alkohol hozzájárulhat a kihűléshez.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, a téli felkészülés kormánybiztosa arról beszélt, hogy a téli időjárás már feladatokat is adott. Fejér megyében balesetek miatt, Veszprém megyében pedig eljegesedett útszakasz miatt kellett intézkedni.
| Szócska, egészségügy
2012-12-03 14:48:32


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.