Ügyeletek központosításáról tárgyal a Heim Pál Gyermekkórház

A gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletek központosításáról kezdett tárgyalni a Heim Pál Gyermekkórház - mondta Nagy Anikó, az intézmény főigazgatója szerdán az MTI-nek.

Az Index kedden írt arról, hogy egy a Madarász utcai Gyermekkórházban dolgozó férfi a Facebookon osztotta meg azt az értesülését: a kórházban április elsejétől nem lesz gyermeksebészeti ügyeleti ellátás. Ezt a dolgozókkal állítólag levélben közölte a vezetőség.

"Az előzetes tervek szerint április 1-től a Madarász utcai sebészet nem vesz részt a budapesti akut gyermeksebészeti ügyeleti ellátásban, a jelenlegi 20 gyermeksebészeti és 20 gyermektraumatológiai ágyból 20 gyermektraumatológiai ágy szervezetileg átkerül az Üllői útra" - idézte egy másik forrásból a dolgozóknak küldött levélből az Index.

Nagy Anikó főigazgató az MTI-nek azt mondta: az intézmény vezetése azon dolgozik, hogy racionalizálja és minőségileg javítsa mind a Heim Pál, mind a Madarász utcai gyermekkórház ellátását. Ennek a reorganizációs megújulási programnak az egyik eleme, hogy a gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleteket szeretnék áttekinteni és újraszervezni.

Az intézményvezető kiemelte, hogy a gyermeksebészet és a gyermektraumatológia is hiányszakma, így kevés a szakember, hosszú a betegek várakozási ideje. A Heim Pál kórház vezetésének az a véleménye: azzal, ha Budapesten e szakterületek ügyeleti tevékenységét bizonyos nagyobb centrumokban végeznék, egyszerűsíteni lehetne a betegutakat, s rövidebb várakozási idővel családbarát, minőségi ellátást lehetne kialakítani.

Nagy Anikó azt is elmondta: a belső megbeszélések során egy lehetőségként az is felvetődött, hogy mivel az Üllői úti telephelyen minden nap van ügyelet, ott sokkal nagyobb és jobb a diagnosztikus háttér - van például CT készülék is -, itt centralizálni lehetne a gyermeksebészeti, valamint a gyermektraumatológiai ügyeletet. Ez viszont nem jelenti azt, hogy megszüntetnék a Madarász utcai kórházban a sebészeti osztályt, illetve a sebészeti tevékenységet - szögezte le.

Közölte, a Madarász utcai kórház teljes megújításán dolgoznak, mert az a céljuk, hogy a legjobb ellátást kapják a gyermekek. Hasonló módon az ügyeletek centralizálásával is azt szeretnék elérni, hogy a fővárosban kevesebb helyen, de minőségibb ellátást kapjanak a gyerekek - tette hozzá a főigazgató.
| egészségügy, kórház, Heim Pál Gyermekkórház, ügyeletek központosítása
2013-01-23 21:37:22
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop