Jobbik: állítsák vissza az OPNI által nyújtott ellátást!

Az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) által nyújtott betegellátás visszaállítását kéri a kormánytól és az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Jobbik.

Baráth Zsolt országgyűlési képviselő keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az OPNI hat évvel ezelőtti bezárása továbbra is szakmai, közbiztonsági, valamint ingatlan- és műemlékvédelmi kérdéseket vet fel, ezekkel kapcsolatban pedig a jelenlegi kormány felelőssége is felvetődik.

Emlékeztetett arra: 2007-ben, a Gyurcsány-kormány döntése nyomán több mint 200-zal csökkent a pszichiátriai fekvőbeteg-férőhelyek száma az országban, 2010-ig pedig 13 százalékkal a fekvőbeteg-ellátásban kezelteké. Megnőtt a várakozási idő, különösen a gyermekellátásban – fűzte hozzá.

Mint mondta, ezzel párhuzamosan jelentősen több öngyilkosságot követtek el, emellett romlott a közbiztonság az országban, miután "szélnek eresztették az ön- és közveszélyes betegeket". Őket Baráth Zsolt időzített bombáknak nevezte.

Az ellenzéki politikus a budai épület állagának romlását is aggasztónak tartotta, és jelezte: műemléki jellegű hasznosítást tartana elfogadhatónak az egykori OPNI helyén.
| OPNI, betegellátás, egészségügy
2013-02-05 14:08:07
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop