Jobbik: ne beduinok gyógyítsák a magyar betegeket!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy dolgozzon ki átfogó stratégiát a kivándorlással sújtott szakmákra, így különösen az orvosi, szakápolói, ápolói foglalkozásokra - jelentette ki Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar felsőoktatás jelenleg nem képez annyi orvost, amennyi elhagyja az országot, vagy felhagy a munkával, vagyis nem biztosított az utánpótlás, ahogyan a szakápolók és ápolók kivándorlási aránya is "élesen nő" - mondta.

A politikus közölte: a Jobbik információi szerint van olyan kelet-magyarországi megye, ahol minden ötödik sebész külföldi. Az ellenzéki párt ugyanakkor nem szeretné, hogy "beduinok gyógyítsák a magyar betegeket", ezért felszólítja a kormányt, hogy készítsen átfogó stratégiát az ágazat megmentésére és a dolgozók Magyarországon tartására.

A Jobbik szerint ebben a stratégiában kiemelt figyelmet kell fordítani az oktatásra, képzésre, valamint arra is, hogy a keleti és nyugati országrészek között jelenleg uralkodó különbségeket is kezeljék.

Z. Kárpát Dániel szerint olyan feltételeket kell teremteni a hazai egészségügyben, hogy megérje a magyar orvosoknak az országban, vagy akár a keleti-megyékben is állást vállalniuk. Szerinte a stratégia részeként az egészségügyi turizmust is nemzetstratégiai ágazatnak kell nyilvánítani.
| orvosok, kivándorlás, egészségügy
2013-02-14 19:27:56


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.