Kósa: megválik a járóbeteg-szakellátástól a debreceni önkormányzat

A debreceni járóbeteg-szakellátás integrációját sürgette a város fideszes polgármestere csütörtökön a hajdú-bihari megyeszékhely ez évi költségvetéséről szóló közgyűlési vitát megelőző felszólalásában.

Kósa Lajos szerint semmi nem indokolja, hogy egy kétszázezres lakosú városban három elkülönült egészségügyi szolgáltató - önkormányzat, Kenézy kórház, egyetemi klinika - legyen. A polgármester ugyanakkor cáfolta, hogy azért adná át a város az államnak a járóbeteg-szakellátást, mert ez a fajta ellátás tavaly 40 millió forint veszteséget okozott Debrecennek.

Egyrészt a 40 százalékos eredményesség-javulás, másrészt a finanszírozás változása miatt az idén már nyereséges lesz ez a terület, ennek ellenére mind a városnak, mind az államnak, mind pedig a betegeknek az integráció az érdeke - mondta Kósa Lajos.

Közlése szerint a rendszert jelenleg számtalan átfedés jellemzi, "kapacitás-felesleget" tartanak fenn, ezért az integráció elkerülhetetlen. A város ez évi költségvetésében már nem is tervezték a járóbeteg-szakellátás finanszírozását.

Első lépésként intézménnyé alakítják át a járóbeteg-szakellátót, majd létrejöhet az integráció a klinikával - jelezte Kósa Lajos.
| finanszírozás, egészségügy, járóbeteg-szakellátás
2013-02-28 16:47:41
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop