Bene Ildikó: a Fidesz támogatja az egészségügyi dolgozók bérrendezését

A Fidesz minden támogatást megad a kormánynak ahhoz, hogy az ország erejéhez mérten erkölcsileg és anyagilag ismerje el az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját - mondta Bene Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

egészségügy, bérek, kórház | MTI Hírek10
Bene Ildikó emlékeztetett arra, hogy az egészségügyben dolgozók megbecsülésére már tett lépéseket a kormány, például a rezidensek Magyarországon tartása érdekében, 2012-ben pedig a visszamenőleges bérrendezéssel.

A Gyurcsány-Bajnai korszak legnagyobb vesztesei szerinte mindenképpen az egészségügyi dolgozók voltak. "Tétlenül nézték, hogy az egészségügyi dolgozók sorra hagyják el az országot" - mondta Bene Ildikó, hozzátéve, hogy ebben az időszakban erkölcsi és anyagi hátrányok is érték őket.

Kiemelte, hogy csütörtökön a béreket is magában foglaló emberierőforrás-stratégia kidolgozásáról egyeztetést kezdett Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az ágazatban érintett szakmai szervezetekkel.

Bene Ildikó hangsúlyozta, hogy az egészségügyben dolgozók véleményének figyelembevételével kell a további lépéseket megtenni, és ebben a kormány számíthat a Fidesz támogatására.
| egészségügy, bérek, kórház
2013-03-08 13:49:12


data-full-width-responsive="true">