Bene Ildikó: a Fidesz támogatja az egészségügyi dolgozók bérrendezését

A Fidesz minden támogatást megad a kormánynak ahhoz, hogy az ország erejéhez mérten erkölcsileg és anyagilag ismerje el az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját - mondta Bene Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

egészségügy, bérek, kórház | MTI Hírek10
Bene Ildikó emlékeztetett arra, hogy az egészségügyben dolgozók megbecsülésére már tett lépéseket a kormány, például a rezidensek Magyarországon tartása érdekében, 2012-ben pedig a visszamenőleges bérrendezéssel.

A Gyurcsány-Bajnai korszak legnagyobb vesztesei szerinte mindenképpen az egészségügyi dolgozók voltak. "Tétlenül nézték, hogy az egészségügyi dolgozók sorra hagyják el az országot" - mondta Bene Ildikó, hozzátéve, hogy ebben az időszakban erkölcsi és anyagi hátrányok is érték őket.

Kiemelte, hogy csütörtökön a béreket is magában foglaló emberierőforrás-stratégia kidolgozásáról egyeztetést kezdett Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az ágazatban érintett szakmai szervezetekkel.

Bene Ildikó hangsúlyozta, hogy az egészségügyben dolgozók véleményének figyelembevételével kell a további lépéseket megtenni, és ebben a kormány számíthat a Fidesz támogatására.
| egészségügy, bérek, kórház
2013-03-08 13:49:12


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...