Orvostechnikai Szövetség: elfogadhatatlan a kórházak fizetési ajánlata

Az Orvostechnikai Szövetség elfogadhatatlannak és tagvállalatai működését súlyosan veszélyeztetőnek tartja azt a javaslatot, amely szerint egyes kórházak egy évvel meghosszabbítanák lejárt idejű tartozásaik kifizetési határidejét, illetve a beszállítói tartozásaik felét tízhavi részletben egyenlítenék ki.

A szövetség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a kórházak "irreális ajánlata" elfogadhatatlan számukra, hiszen az egészségügyi intézményekbe orvostechnikai eszközöket szállító cégeknek már évek óta gondot okoz az, hogy a kórházak a legtöbb esetben csak nagy késlekedéssel tudják kiegyenlíteni tartozásaikat.

"A kórházaknak szállító vállalkozások a lehetőségeikhez mérten évek óta türelmes magatartással segítik a hazai egészségügy működését, de a feléjük fennálló lejárt tartozások mértéke és késedelmes megfizetése sok esetben már a működésüket és így az egészségügyi ellátást veszélyezteti" - fogalmaznak közleményükben.

Az Orvostechnikai Szövetség - amelynek 58 tagvállalata van - felkéri az egészségügyi kormányzatot, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően segítse a kórházak gazdálkodási gondjainak megoldásában.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a szövetség két intézménytől, a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórháztól és a Kalocsai Szent Ferenc Kórháztól kapott halasztási kérelmet.
| kórház, orvostechnikai eszköz, egészségügy, Orvostechnikai Szövetség
2013-04-02 16:45:25


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.