Orvostechnikai Szövetség: elfogadhatatlan a kórházak fizetési ajánlata

Az Orvostechnikai Szövetség elfogadhatatlannak és tagvállalatai működését súlyosan veszélyeztetőnek tartja azt a javaslatot, amely szerint egyes kórházak egy évvel meghosszabbítanák lejárt idejű tartozásaik kifizetési határidejét, illetve a beszállítói tartozásaik felét tízhavi részletben egyenlítenék ki.

A szövetség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a kórházak "irreális ajánlata" elfogadhatatlan számukra, hiszen az egészségügyi intézményekbe orvostechnikai eszközöket szállító cégeknek már évek óta gondot okoz az, hogy a kórházak a legtöbb esetben csak nagy késlekedéssel tudják kiegyenlíteni tartozásaikat.

"A kórházaknak szállító vállalkozások a lehetőségeikhez mérten évek óta türelmes magatartással segítik a hazai egészségügy működését, de a feléjük fennálló lejárt tartozások mértéke és késedelmes megfizetése sok esetben már a működésüket és így az egészségügyi ellátást veszélyezteti" - fogalmaznak közleményükben.

Az Orvostechnikai Szövetség - amelynek 58 tagvállalata van - felkéri az egészségügyi kormányzatot, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően segítse a kórházak gazdálkodási gondjainak megoldásában.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a szövetség két intézménytől, a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórháztól és a Kalocsai Szent Ferenc Kórháztól kapott halasztási kérelmet.
| kórház, orvostechnikai eszköz, egészségügy, Orvostechnikai Szövetség
2013-04-02 16:45:25


data-full-width-responsive="true">