Szócska Miklós Londonban: jelentős megtakarítások a kórházak átvétele után

Jelentős megtakarításokat sikerült elérni az állami fenntartásába került kórházak szerződéseinek áttekintése után - mondta csütörtök este Londonban Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

egészségügy, Szócska, kórház | MTI Hírek10
A szakpolitikus, aki a londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében találkozott Nagy-Britanniában dolgozó magyar orvosokkal, a beszélgetésen elmondta: a kórházak szerződéseinek átvizsgálása során két-háromszoros eltérések mutatkoztak például az egyes intézmények által vásárolt gáz beszerzési árai között.

A kórházi tartozásállomány negyede energia-közbeszerzésből adódott, és az átvétel után az "első körben" 29 százalékos megtakarítást sikerült elérni az ilyen jellegű beszerzéseknél - mondta az államtitkár.

Szócska Miklós nagyon nehéznek nevezte az átvett örökséget, ugyanakkor szavai szerint a helyzet az adott helytől függően változó. Egyes helyeken nagyon komoly hiánytünetek mutatkoztak, más intézmények pedig jól, vagy akár túlfinanszírozottak voltak, ezért nagyon nehéz az egyensúlyt eltalálni - mondta a késő estébe nyúló londoni beszélgetésen az egészségügyi államtitkár.
| egészségügy, Szócska, kórház
2013-04-05 12:43:30


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.