Szócska Miklós Londonban: jelentős megtakarítások a kórházak átvétele után

Jelentős megtakarításokat sikerült elérni az állami fenntartásába került kórházak szerződéseinek áttekintése után - mondta csütörtök este Londonban Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

egészségügy, Szócska, kórház | MTI Hírek10
A szakpolitikus, aki a londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében találkozott Nagy-Britanniában dolgozó magyar orvosokkal, a beszélgetésen elmondta: a kórházak szerződéseinek átvizsgálása során két-háromszoros eltérések mutatkoztak például az egyes intézmények által vásárolt gáz beszerzési árai között.

A kórházi tartozásállomány negyede energia-közbeszerzésből adódott, és az átvétel után az "első körben" 29 százalékos megtakarítást sikerült elérni az ilyen jellegű beszerzéseknél - mondta az államtitkár.

Szócska Miklós nagyon nehéznek nevezte az átvett örökséget, ugyanakkor szavai szerint a helyzet az adott helytől függően változó. Egyes helyeken nagyon komoly hiánytünetek mutatkoztak, más intézmények pedig jól, vagy akár túlfinanszírozottak voltak, ezért nagyon nehéz az egyensúlyt eltalálni - mondta a késő estébe nyúló londoni beszélgetésen az egészségügyi államtitkár.
| egészségügy, Szócska, kórház
2013-04-05 12:43:30


data-full-width-responsive="true">