Továbbfoglalkoztatás - Az egészségügyi ágazatban még nincsenek végleges adatok

Az egészségügyi ágazatban a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatási tájékoztatása még nem fejeződött be, így az érintettek száma sem tekinthető véglegesnek - közölte az államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.

A Világgazdaság keddi cikkében azt írta, hogy összesen több mint háromezer nyugdíjas közalkalmazottat, illetve köztisztviselőt szeretnének mentesíteni a tárcák a kényszernyugdíjazás alól. A legtöbb egyéni kérelmet, több mint 2500-at az Emberi Erőforrások Minisztériuma továbbította a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak. Ezek között csak az egészségügy területéről 1910 kérelem érkezett.

A Népszabadság online csütörtöki cikke szerint sorra kapják az egészségügyi intézmények a nyugdíjazás alóli kérelmek elbírálásáról szóló határozatokat. Az Országos Onkológiai Intézet 150 érintettje közül mindössze ketten kaptak a kötelező nyugdíjazás alól felmentést. A Népszabadság úgy tudja: a lépés akár meg is béníthatja az intézet működését, mert például a diagnosztikához nélkülözhetetlen munkát végző citológiai laborban nem marad dolgozó.

A Világgazdaság értesülései szerint van olyan fővárosi kórház, ahol a kérelmek 80 százalékára, olyan megyei kórház, ahol 50 százalékára rábólintottak, de olyan intézmény is, ahol csak a nyugdíjas és maradni kívánó dolgozók egyharmadát tarthatják meg mindössze.

Az egészségügyi államtitkárság csütörtökön az MTI megkeresésére azt írta: a továbbfoglalkoztatási kérelmekkel kapcsolatos kiértesítések jelenleg is folyamatban vannak, "így a sajtó számokat érintő értesülése sem tekinthető véglegesnek". Az államtitkárság a tájékoztatási kör lezárulta után ad részletes felvilágosítást a témában - tették hozzá.
| egészségügy, nyugdíjazás, továbbfoglalkoztatás, egészségpolitika
2013-04-11 21:15:09

Web Design & Development Prowebshop