Velkey György: több pénz kell, hogy a kórházak működőképesek maradjanak

Pénzt kell a rendszerbe tenni ahhoz, hogy a kórházak működőképesek maradjanak - mondta Velkey György, a Magyar Kórházszövetség új elnöke a Világgazdaságnak adott interjújában.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Velkey György
kifejtette: a gazdaság egyetlen szereplőjétől sem várható el, hogy lényegében egy évtizednyivel ezelőtti költségvetési szinten működjön a mai elvárások szerint hatékonyan, a technológiai fejlődést követve, miközben minden drágul. "Az egészségügyről úgy tűnik, valami ilyesmit feltételeznek" - fogalmazott.

Az új elnök szerint az egészségüggyel könnyű felületes és átmeneti politikai népszerűséget szerezni, de az érdemi és mélyreható változásokhoz sokkal több idő kell egy ciklusnál. A politika azonban voksokban gondolkodik, és ez talán az egészségügy kudarcának egyik fő oka - mondta Velkey György.

Az egészségügyi dolgozók az utóbbi évtizedekben rengeteg presztízsveszteségen mentek keresztül, de csak részben az alulfizetettség miatt. "Mindennaposak azok az olyan súlyos megaláztatások, amikor a több évtizeden át tanult kollégát a beteg oktatja ki, hogy mit kellene tennie," fogalmazott Velkey.
| Kórházszövetség, kórház, finanszírozás, egészségpolitika
2013-04-19 03:31:28

Web Design & Development Prowebshop