Jobbik: nem minden egészségügyi dolgozó kap béremelést

A Jobbik szerint nem igaz az egészségügyi államtitkárság azon bejelentése, hogy minden egészségügyi dolgozó kap béremelést. Erről Gyenes Géza beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

Szócska Miklós államtitkár a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy különböző mértékben, de minden egészségügyi dolgozó kap béremelést. Jelezte, hogy a 30 milliárd forintos béremelés fedezete a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adójából befolyó összeg. Az idei béremelés fókuszában a diplomás szakdolgozók voltak, de kapnak emelést a szakdolgozók, a rezidensek, a kórházi gyógyszerészek és a szakorvosok is - mondta, ismertetve: összesen 94 843 egészségügyi dolgozó kap emelést.

Gyenes Géza felhívta a figyelmet arra, hogy összesen 160 ezer ember dolgozik jelenleg a magyar egészségügyben. Nem részesülnek a béremelésből például az alapellátásban dolgozó ápolók és szakápolók, vagy az orvosi műszereket üzemeltető technikai személyzet, ráadásul a szakdolgozók jelképes béremelése sem fogja megállítani a kivándorlást - hangoztatta az ellenzéki képviselő.

Gyenes Géza szerint érdemi bérrendezés nélkül nem lehet megállítani azt a folyamatot, amelynek részeként 2013 első negyedévében több egészségügyi dolgozó vándorolt külföldre, mint 2012 hasonló időszakában.
| egészségügyi dolgozó, egészségügy, béremelés
2013-05-13 15:45:08
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop