Szakszervezet: az egészségügyi bérfejlesztést ki kellene terjeszteni a szociális ágazatra!

A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete szerint elengedhetetlen, hogy az egészségügyben megvalósuló bérfejlesztést a szociális ágazatra is kiterjesszék, mivel az abban dolgozók átlagos nettó fizetése pótlékokkal 70-90 ezer forint.

egészségügy, bér, szakszervezet | MTI Hírek10
Kónya Gusztávné, a szakszervezet országos elnöke pénteken Balog Zoltánnak, az emberi erőforrás miniszterének címzett nyílt levelében tájékoztatta álláspontjukról a tárca vezetőjét.

Az MTI-hez is eljuttatott dokumentum szerint a területen 60 ezren dolgoznak az állami és egyházi intézményekben, a dolgozók mintegy fele középfokú végzettséggel. Béremelés hat éve nem történt és béren kívüli juttatásban nem részesülnek, a folyamatos átszervezések miatt pedig bizonytalan a helyzetük.

Kónya Gusztávné jelezte: azért fordulnak nyílt levélben a miniszterhez, mert többszöri írásbeli megkeresésükre semmilyen választ nem kaptak, s bár az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén többször kérte, hogy továbbítsák problémáikat a miniszterhez, ez sem történt meg.

Hétfőn Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, különböző mértékben, de minden egészségügyi dolgozó kap béremelést. A 30 milliárd forintos béremelés fedezete a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adójából befolyó összeg.
| egészségügy, bér, szakszervezet
2013-05-17 13:33:10
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop