Szakszervezet: az egészségügyi bérfejlesztést ki kellene terjeszteni a szociális ágazatra!

A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete szerint elengedhetetlen, hogy az egészségügyben megvalósuló bérfejlesztést a szociális ágazatra is kiterjesszék, mivel az abban dolgozók átlagos nettó fizetése pótlékokkal 70-90 ezer forint.

egészségügy, bér, szakszervezet | MTI Hírek10
Kónya Gusztávné, a szakszervezet országos elnöke pénteken Balog Zoltánnak, az emberi erőforrás miniszterének címzett nyílt levelében tájékoztatta álláspontjukról a tárca vezetőjét.

Az MTI-hez is eljuttatott dokumentum szerint a területen 60 ezren dolgoznak az állami és egyházi intézményekben, a dolgozók mintegy fele középfokú végzettséggel. Béremelés hat éve nem történt és béren kívüli juttatásban nem részesülnek, a folyamatos átszervezések miatt pedig bizonytalan a helyzetük.

Kónya Gusztávné jelezte: azért fordulnak nyílt levélben a miniszterhez, mert többszöri írásbeli megkeresésükre semmilyen választ nem kaptak, s bár az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén többször kérte, hogy továbbítsák problémáikat a miniszterhez, ez sem történt meg.

Hétfőn Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, különböző mértékben, de minden egészségügyi dolgozó kap béremelést. A 30 milliárd forintos béremelés fedezete a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adójából befolyó összeg.
| egészségügy, bér, szakszervezet
2013-05-17 13:33:10


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...