Az alapellátás a egészségügyi béremelés vesztese

Az egészségügyben várható béremelés mintegy 30 milliárd forintjából alig több mint 6 milliárd forint juthat a háziorvosoknak és a védőnőknek - írja a Népszabadság pénteki számában.

Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke elmondta, az államtitkárságnak jelezték, hogy a 6,1 milliárd forint nem elég az alapellátásban dolgozó jövedelmének rendezésére. A szövetség elnöke sérelmezte, hogy a pénzelosztási elvekkel ezúttal is a kórházban, a szakrendelőben dolgozó orvosokat preferálják - számol be a napilap.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint is az alapellátás a nagy vesztes, mivel a béremelésre szánt 30 milliárdos összeg elosztásáról szóló egyeztetéseken 29,8 milliárd forintot "elköltöttek" a szakorvosi, a rezidensi, a szakdolgozói jövedelmekre - írja Népszabadság.
| egészségügy, bér, jövedelem, egészségpolitika
2013-05-27 04:20:50


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.


Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).