MSZP: katasztrófa, amit a Fidesz az egészségüggyel művelt

Az MSZP véleménye szerint amit a Fidesz három év alatt az egészségügy területén teremtett, az egy szóval jellemezhető: katasztrófa - így reagált a szocialisták szóvivője szerdán a fideszes Selmeczi Gabriella szavaira.

A Fidesz szóvivője arról beszélt, hogy ha pénteken a parlament elfogadja az erről szóló indítványt, akkor újabb 95 ezer egészségügyi dolgozó fizetése emelkedik. Erre idén 30 milliárd forintot fordítanak.

Kormos Kata hangsúlyozta: az MSZP minden, az egészségügyi dolgozók helyzetét segítő intézkedést támogat. Eközben viszont az látszik, hogy a kormányoldal három év alatt 300 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, ami a tízszerese annak, amit most "vissza akarnak csurgatni" - jelentette ki.

A kormányerők három év alatt szétverték az egészségügyet, a legújabb hírek szerint a kórházak adóssága miatt a Hungaropharma nem fog gyógyszert szállítani ezeknek az intézményeknek – fogalmazott Kormos Kata.

Matolcsy György tündérmeséje rémálommá kezd válni, a Fidesz kommunikációja köszönőviszonyban sincsen a valósággal – jelentette ki a szocialisták szóvivője. A valóság ugyanis az, hogy a várólisták még mindig elképesztően hosszúak, vannak betegek, akik hónapokat vagy éveket várnak egy-egy műtétre, a mentőszolgálattól is pénzt vontak el és még mindig magas az orvoselvándorlás – mondta.
| egészségügy, egészségpolitika
2013-06-19 19:32:08


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...