MSZP: katasztrófa, amit a Fidesz az egészségüggyel művelt

Az MSZP véleménye szerint amit a Fidesz három év alatt az egészségügy területén teremtett, az egy szóval jellemezhető: katasztrófa - így reagált a szocialisták szóvivője szerdán a fideszes Selmeczi Gabriella szavaira.

A Fidesz szóvivője arról beszélt, hogy ha pénteken a parlament elfogadja az erről szóló indítványt, akkor újabb 95 ezer egészségügyi dolgozó fizetése emelkedik. Erre idén 30 milliárd forintot fordítanak.

Kormos Kata hangsúlyozta: az MSZP minden, az egészségügyi dolgozók helyzetét segítő intézkedést támogat. Eközben viszont az látszik, hogy a kormányoldal három év alatt 300 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, ami a tízszerese annak, amit most "vissza akarnak csurgatni" - jelentette ki.

A kormányerők három év alatt szétverték az egészségügyet, a legújabb hírek szerint a kórházak adóssága miatt a Hungaropharma nem fog gyógyszert szállítani ezeknek az intézményeknek – fogalmazott Kormos Kata.

Matolcsy György tündérmeséje rémálommá kezd válni, a Fidesz kommunikációja köszönőviszonyban sincsen a valósággal – jelentette ki a szocialisták szóvivője. A valóság ugyanis az, hogy a várólisták még mindig elképesztően hosszúak, vannak betegek, akik hónapokat vagy éveket várnak egy-egy műtétre, a mentőszolgálattól is pénzt vontak el és még mindig magas az orvoselvándorlás – mondta.
| egészségügy, egészségpolitika
2013-06-19 19:32:08
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop