Emmi: biztosított a kórházak folyamatos gyógyszerellátása

Biztosított a kórházak folyamatos gyógyszerellátása - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A Világgazdaság szerdai számában azt írta, hogy a Hungaropharma valamennyi kórházzal felbontotta a szerződését, miután a cégnek a korábbi szerződések alapján már kezelhetetlenné váltak a kintlévőségei. Emlékeztettek arra, hogy a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségéhez tartozó hét vállalat kintlévősége március végén 15 milliárd forint volt.

Az egészségügyi államtitkárság közölte: a Hungaropharma 2013 márciusában az összes vele szerződésben álló kórházzal megújította a már fennálló megállapodást. A szerződés szerinti szállítás azóta is folyamatos - tették hozzá.

A közleményben kiemelték továbbá, hogy a kórházak adósságállományával kapcsolatosan jelenleg is tartanak az egyeztetések az egészségügyi kormányzat, a beszállítók képviselői, a nagykereskedelmi partnerek és a társtárcák között.

Az egészségügyi államtitkárság 2010 nyara óta folyamatosan követi a kórházak adósságállományának alakulását. "Jelen pillanatban a kórházak gyógyszerellátását veszélyeztető helyzet nem áll fenn" - írták.

A gyógyszer-nagykereskedések - így a Hungaropharma is - különböző szerződések alapján jelenleg is szállítanak gyógyszert a betegellátó intézményeknek. A kórházak folyamatos gyógyszerellátása biztosított - írta az államtitkárság.

A Magyar Kórházszövetség vezetőségének megbízásából nyilatkozó Budaházy Emil, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház orvosigazgató-helyettese szerdán az MTI-nek elmondta: február végén a Hungaropharma minden kórházzal közölte, hogy a sok tartozás miatt felbontja a korábbi szerződéseket. Ugyanakkor egy új szállítási és fizetési feltételeket tartalmazó szerződéstervezetet is készítettek. Ezt viszont a kórházak többsége vitatta és elutasította. Ezért a Hungaropharma úgy döntött, hogy megpróbál külön-külön megegyezni a kórházakkal, és erre szeptember 1-jéig adott határidőt.

Budaházy Emil úgy tudja, a kórházak egy részével már meg is egyeztek. A Péterfy Sándor utcai kórházzal még nem, de mostanáig barátságos hangnemben folytak megbeszélések.

A kórházszövetség tagja azt mondta, hogy a kórházi gyógyszerszállításban mostanáig nem voltak fennakadások.
| kórház, egészségügy, Emmi, gyógyszer
2013-06-19 19:34:39


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.