Kórházszövetség: folynak a tárgyalások a Hungaropharmával

Zajlanak az egyeztetések a kórházak és a legnagyobb hazai gyógyszerbeszállító, a Hungaropharma között, a cég a kórházak egy részével már meg is egyezett - közölte a Magyar Kórházszövetség vezetőségének megbízásából nyilatkozó Budaházy Emil szerdán az MTI-vel.

A Világgazdaság szerdai számában azt írta, hogy a Hungaropharma valamennyi kórházzal felbontotta a szerződését, miután a cégnek a korábbi kontraktusok keretében már kezelhetetlenné váltak a kintlévőségei. A Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségéhez tartozó hét vállalat kintlévőség-állománya március végén 15 milliárd forintra rúgott - írta a lap.

Budaházy Emil, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház orvosigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: február végén a Hungaropharma minden kórházzal közölte, hogy a sok tartozásra való tekintettel felbontja a korábbi szerződéseket. Ugyanakkor egy új szállítási és fizetési feltételeket tartalmazó szerződéstervezetet is készítettek. Ezt viszont a kórházak többsége vitatta és elutasította. Ezért a Hungaropharma úgy döntött, hogy megpróbál külön-külön megegyezni a kórházakkal, és erre szeptember 1-jéig adott határidőt.

Budaházy Emil úgy tudja, a kórházak egy részével már meg is egyeztek. A Péterfy Sándor utcai kórházzal még nem, de az orvosigazgató-helyettes elmondta: mostanáig barátságos hangnemben zajlottak megbeszélések.

A kórházszövetség tagja azt mondta: a kórházi gyógyszerszállításban mostanáig nem voltak fennakadások.
| gyógyszerellátás, kórház, egészségpolitika
2013-06-20 01:43:06

Web Design & Development Prowebshop