A mentőszolgálat 178 mentőautót vásárolhat

Elkezdődhet annak a 178 mentőautónak a beszerzése, amelynek megvásárlását európai uniós forrás teszi lehetővé az Országos Mentőszolgálat számára - közölte a szervezet az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint hétfőn jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben az ajánlattételi felhívás, amely lehetővé teszi a járművek beszerzését. Az első autók a tervek szerint még az idén szolgálatba állhatnak.

Az idén májusban jelentették be, hogy a mentőszolgálat 11,5 milliárd forint uniós fejlesztési forráshoz jutott. Ebből új mentőállomásokat építenek, gépkocsikat vásárolnak, és jut belőle épületek korszerűsítésére, műszerek beszerzésére, oktatásra is.

A értesítő szerint a nyílt közbeszerzés keretében 128 B típusú, kétkerék-meghajtású, 24 B típusú, négykerék-meghajtású, 18 C típusú, kétkerék-meghajtású és 8 C típusú, négykerék-meghajtású új gépkocsira írt ki tendert a mentőszolgálat. Az ajánlatkérő a megadott mennyiségnél 30 százalékkal több kocsit is kérhet.

A feltételek között szerepel, hogy a mentőszolgálat csak új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsira fogad el ajánlatot.

A beszerzés becsült nettó értéke több mint 3,16 milliárd forint, az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 5.

| mentőszolgálat, egészségpolitika, egészségügy
2013-06-24 18:40:50


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...