Spanyolország - Ezrek tüntettek az egészségügyi reform ellen

Ezrek tüntettek vasárnap Madridban és több más spanyol városban a kormány által bevezetett egészségügyi reform ellen, amely a kiadások jelentős csökkentését irányozza elő.

betegellátás, egészségügy | MTI Hírek10
Az utcára vonulók nagy része fehér ingben, hatalmas transzparenseket tartva juttatta kifejezésre tiltakozását a közegészségügyi kiadások csökkentésére vonatkozó átalakításokkal szemben. Állást foglaltak az általános egészségügyi ellátás biztosítása mellett, amely szerintük száz százalékosan az állam feladata.

Mariano Rajoy jobbközép kormánya ugyanis elfogadta az egészségügyi rendszer átfogó reformjára vonatkozó tervet, amely drákói megszorításokat helyez kilátásba. Ennek keretében ebben a szektorban évente 7 milliárd eurót kellene megspórolnia az államnak.
Szeptembertől a tartózkodási engedély nélküli bevándorlóknak nem jár az ingyenes orvosi ellátás, kivéve a sürgősségi eseteket, a terhesgondozást és a gyermekek ellátását. A madridi tartományi kormány - amely a Rajoy vezette Konzervatív Néppárt kezében van - ezzel párhuzamosan határozatot hozott a fővárosi kórházak kezelésének magánkézbe adásáról.
| betegellátás, egészségügy
2013-06-24 23:50:45
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop