Emmi: a kormány igyekszik segíteni a szociális ágazatban dolgozóknak

A kormány igyekszik segíteni a szociális területen dolgozóknak, és mindig figyelembe vette szakmai javaslataikat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkársága.

Az MTI-nek szerdán küldött közleményükben azt írták, a kormány az elmúlt három évben az évente megemelt minimálbérrel és a családi adókedvezmény kibővítésével támogatták a szociális területen dolgozókat.

Az államtitkárság arra reagált, hogy nyolc szervezet létrehozta a szociális ágazat demonstrációs bizottságát. Közlésük szerint az egészségügyi bértábla szerinti bérezést szeretnének, valamint érdemi, konstruktív tárgyalást a kormányzattal. Kónya Gusztávné, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnöke az ágazatban dolgozó mintegy százezer munkavállaló helyzetét jellemezve azt mondta, bruttó bérük öt év alatt nem növekedett, és bérpótlékkal számítva nettó 78 ezer forint.

A szociális államtitkárság erre közölte, a kormány elismeri a munkájukat, és mindig figyelembe vette a szociális területen dolgozók szakmai javaslatait. Emellett folyamatosan javítják munkakörülményeiket: több mint 2200 bölcsődei férőhelyet újítottak fel az elmúlt három évben és 2014 végéig még ugyanennyit korszerűsítenek.

| Emmi, család, szociális ágazat, egészségügy, egészségpolitika
2013-08-07 18:56:46
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop