GYEMSZI: az OEP nem veszíti el funkcióját

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója szerint nem kell attól tartani, hogy Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) elveszítheti funkcióját.

Török Krisztina a lap csütörtöki számában közölt interjúban kifejtette: az OEP-nek mindig rengeteg feladata volt, ezek közül egyet sem vettek át, olyan terület viszont van, ahol közösen dolgoznak.

Az egészségügyben háromszintű ellenőrzés működik - ismertette a főigazgató. Az első rosta maga a fenntartó, tehát a GYEMSZI.

Emellett jelen van az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mint ellenőrzési hivatal. Végül pedig kontrollál az OEP is, ami azért nagyon fontos, mert nemcsak a központilag fenntartott ellátókkal van kapcsolatban, hanem minden egyes, akár magán egészségügyi szereplővel is.

Önmagában már az egészségbiztosítási alap kezelése is hatalmas felelősség, szakmailag pedig más feladatokat látunk el, ezért a három területet nem szabad összemosni, mindegyiknek megvan a maga funkciója - hangsúlyozta Török Krisztina.

| GYEMSZI, OEP, egészségügy, egészségpolitika
2013-08-08 22:47:02

Web Design & Development Prowebshop