A jövő héten kezdődnek a tárgyalások a kórházak konszolidációjáról

A jövő héten kezdődik a tárgyalás az adósságkonszolidációról azzal a 20 kórházzal, amelynél a legkritikusabb a helyzet - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős helyettes államtitkára pénteken, egy balatonfüredi egészségügyi konferencián.

Cserháti Péter előadásában hangsúlyozta, a tárgyalásokat minél előbb le szeretnék zárni.

Beszélt a jövő évi költségvetés egészségügyet érintő fejezetéről, mint mondta, az alapellátásra, ezen belül a háziorvosi-ellátásra, a védőnői szolgálatra és a fogorvosi tevékenységre több pénz jut az ideinél, továbbá jelentős forrást kap az Országos Mentőszolgálat és a légi mentés is.

A szakellátás területére is jut az év elején többletforrás, így céltartalékra 10 milliárd forintot szánnak, gyógyító-megelőző ellátásra pedig 3,9 milliárd forint céltartalékot képeztek - tette hozzá.

Cserháti Péter utalt arra, szükség lesz az úgynevezett teljesítményvolumen-korlát (tvk) korrigálására. A finanszírozásnak mindenképpen oda kell kerülnie, ahol a beteget ellátták - mondta.

A várólistákkal kapcsolatban a helyettes államtitkár megjegyezte, elvégzik azokat a korrigálásokat, amelyek után valós adatok szerepelnek majd a listákban, kiszűrik az esetleges duplikációkat, mert néhány esetben például az előjegyzés is megjelent a várólistákban.

| egészségügy, ellátás, kórház, egészségpolotika
2013-10-04 16:50:37
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop