Fidesz: folyamatosan erősödik az egészségügy

Folyamatosan erősödik az egészségügy a kormányváltás óta, az ágazati béremeléssel pedig a betegellátás színvonala is javulni fog - mondta a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

Több pénz jut a háziorvosi és a fogorvosi ellátásra, valamint a védőnők és az iskola-egészségügyi orvosok munkájának támogatására is - kommentálta Selmeczi Gabriella Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerdai nyilatkozatát, amely szerint a napokban egy összegben kapják kézhez az egészségügyi alapellátásban dolgozók az emelt szintű finanszírozást.

"Ha az ő munkájukat jobban tudjuk támogatni, akkor ez azt jelenti - reményeink szerint -, hogy javulni fog a betegellátás színvonala" - mondta a Fidesz szóvivője, emlékeztetve, hogy a kormányváltás óta nem ez az első "pénzinjekció" az egészségügynek.

Selmeczi Gabriella szerint ezzel szemben a szocialisták teljesen érzéketlenek voltak az egészségügy iránt, hagyták eladósodni a kórházakat, és csak a dolgozók elhivatottságának volt köszönhető, hogy nem omlott össze az ágazat.

Ma már erősebbek az egészségügyi intézmények, soha nem látott fejlesztések zajlanak - a mentőszolgálatnál is -, a dolgozók bérét pedig emelik - sorolta, majd utóbbival kapcsolatban közölte: tavaly az orvosok, a szakorvosok és a fogorvosok fizetése havi szinten több mint bruttó 65 ezer forinttal nőtt.

A Fidesz szóvivője reagált az MSZP szerdai oktatásügyi sajtótájékoztatójára is, amelyen Hiller István és Tóbiás József arról beszélt: a Fidesz nem teljesítette az ingyenes felsőoktatásra, a pedagógus-életpályamodellre és a minőségi közoktatásra vonatkozó ígéretét.

Selmeczi Gabriella erre válaszul azt mondta, a szocialisták oktatáspolitikai örökségei közé tartoznak az iskolabezárások és a pedagóguselbocsátások, továbbá az is, hogy az MSZP idején a tanárok fizetése egyre kevesebbet ért, minden ötödik gyermek funkcionális analfabétaként hagyta el az iskolapadot, iskolarendszerük pedig tartósan munkanélküli, segélyen tengődő felnőttek tömegeit termelte ki.

"A szocialisták a szövetségeseikkel való hatalmi alkudozásban öncélú, liberális kísérleti tereppé tették az oktatásügyet", szétverték a két tannyelvű iskolákat és a szakképzést is - fogalmazott.

Ezzel ellentétben ma biztonságos és fenntartható az iskolák működtetése, nő a köznevelés támogatása, a pedagógusoknak pedig a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelési program indult - hangsúlyozta a szóvivő.

Selmeczi Gabriella kérdésre reagált egy másik ellenzéki tájékoztatóra is, amelyen Juhász Péter, az Együtt-PM választási szövetség társelnöke arról szólt, hogy szerintük Orbán Viktor miniszterelnök saját szabadságharcában kizárólag baráti és családi köréért küzd, amire bizonyítékul szolgál Felcsút polgármesterének vagyonosodása is. Erre a Fidesz szóvivője azt mondta, Juhász Péter ahelyett, hogy "vidéki polgármestereket állít pellengérre", jobb lenne, ha megnézné, hogy a két volt kormányfő, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc honnan szerezte milliárdjait.

| egészségügy, egészségpolitika, bér
2013-11-06 18:23:05

Web Design & Development Prowebshop