MSZP: a Fidesz sikerként állítja be az egészségügy szétverését

Az MSZP szerint a Fidesz úgy próbálja meg sikeresként beállítani egészségügy-politikáját, hogy a valóságban "szétverték" az ágazatot, amelytől az elmúlt három évben 300 milliárd forintot vontak el.

Kormos Kata, a szocialisták szóvivője szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő szavaira reagált így. A kormánypárt képviselője napközben tartott sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, folyamatosan erősödik az egészségügy a kormányváltás óta, az ágazati béremeléssel pedig a betegellátás színvonala is javulni fog.

Az ellenzéki politikus komédiázásnak minősítette a Selmeczi Gabriella által elmondottakat, amelyek szerinte köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

Kormos Kata kiemelte: a Fidesz szóvivője azokat a beteg embereket próbálja meggyőzni a sikerekről, akiknek sokszor hónapokat kell várniuk egy-egy fontos beavatkozásra.

A reménytelenül hosszú várólisták mellett azonban, a kórházak egyre növekvő adóssága és az orvosok, szakápolók folyamatos elvándorlása is azt mutatja, a kabinet kudarcot vallott az egészségügy területén - fejtette ki az MSZP szóvivője.

| egészségügy, egészségpolitika
2013-11-06 21:57:27

Web Design & Development Prowebshop