A Borsod megyei kórház vezetője politikai támadásnak tartja a jobbikos feljelentést

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója azt mondta, politikai támadásnak tartja azt a feljelentést, amelyet Jobbik tett az egészségügyi intézmény gazdálkodása kapcsán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, illetve költségvetési csalás gyanúja miatt.

Csiba Gábor főigazgató az MTI-vel közölte: a feljelentés tartalmát nem ismeri, de mivel politikai szervezet két tagja tette, politikai támadásnak véli a történteket, és megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Badány Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és Jakab Péter miskolci jobbikos önkormányzati képviselő pénteken Miskolcon sajtótájékoztatón jelentette be: a Jobbik olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek alapján fennáll a gyanú, hogy az egészségügyi intézményben az elmúlt években különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést, illetve költségvetési csalást követtek el.

Úgy vélekedtek, nem a csecsemőhalálozás áll a Miskolcon Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőként is tevékenykedő Csiba Gábor felfüggesztése, majd visszahelyezése hátterében, hanem politikai játszmák.

Mint mondták, a párthoz eljuttatott iratok szerint a kórház olyan szerződést írt alá "egy fideszes és szocialista kötődésű magánvállalkozással", amely az intézményre döntően kötelezettségeket hárít, miközben a haszon a céget gyarapítja. Az ügylet a dokumentumok szerint 17 milliárd forint kárt okozhatott az adófizetőknek - közölték a sajtótájékoztatón.

Csiba Gábort akkor függesztették fel a munkavégzés alól, amikor az intézményben augusztus 5. és 14. között kilenc koraszülött csecsemő halt meg, és emiatt Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli vizsgálatot rendelt el a kórházban. A járványügyi, epidemiológiai és szakfelügyeleti vizsgálat nem tárt fel szakmai hibát a kórházi ellátásban. Október végén Csiba Gábor ismét munkába állt.

| kórház, egészségügy, egészségpolitika
2013-11-15 23:57:34


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...