Emmi: 17,8 milliárd forint pluszforráshoz jut a Klik

A kormány döntéseinek eredményeként csökkent az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) adósságállománya, és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) 17,8 milliárd forint pluszforrást kap - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Közleményükben hangsúlyozták, a finanszírozott egészségügyi szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók 33,1 milliárd forintos adósságát a kormányrendelet szerint a szolgáltatók csak az október 31-ig lejárt szállítói tartozásuk csökkentésére fordíthatják, december 31-ig.

A kormány emellett határozott a 2012. évi kötelezettségvállalással nem terhelt előirányzat-maradványok egy részének felhasználásáról, a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatának megemeléséről és egyes kormányhatározatok módosításáról is - írták.

Hangsúlyozták, a rendelet értelmében a Klik mintegy 17,8 milliárd forint pluszforráshoz jut, és ez a támogatás lehetővé teszi, hogy az intézmény pénzügyi pozícióját és adósságait megfelelően áttekinthesse.

Az intézkedések nagymértékben hozzájárulnak az érintett intézmények adósságrendezéséhez, valamint likviditási helyzetük javításához - olvasható a közleményben.

| egészségügy, Emmi, egészségpolitika
2013-11-26 20:17:35
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop