Az Együtt-PM azonnali vizsgálatot követel a Pető Intézetben

Az Együtt-PM azonnali vizsgálatot követel a Pető Intézet ügyében, miután sajtóhírek szerint az intézmény dolgozói feljelentették a menedzsmentet - mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Tímea.

Pető Intézet, bulvár | MTI Hírek10
A választási szövetség elnökségi tagja az Index szerdai cikkére hivatkozott, amely szerint a Pető Intézet "kétségbeesett dolgozóinak egy csoportját" annyira felháborították az intézet fokozódó pénzügyi problémái, és az a mód, ahogy a korábbi figyelmeztetéseket szőnyeg alá söpörte a menedzsment, hogy a napokban feljelentették a vezetőséget.

Az ügyészségnek és a rendőrségnek megküldött levél szerint a Pető-menedzsment ténykedésével kapcsolatban több esetben felvetődhet a sikkasztás, a hűtlen kezelés és az okirat-hamisítás alapos gyanúja is - írta a portál.

Szabó Tímea úgy fogalmazott, hogy "maffiózók vezethetik" az intézményt, ami a csőd szélén áll, a menedzsment pedig nem végzi a dolgát. A független képviselő hozzátette, arról sincs hír, hogy a korábban megígért kiegészítő normatíva megérkezett-e a Pető Intézethez, ahogy arra sem utal semmi, hogy a két hónapja bejelentett államosítás végbemegy-e.

Kijelentette: véleményük szerint az államosítást nem is lehetne végrehajtani. Indoklásként azt mondta, ha a Pető Intézetből köznevelési intézmény lesz, akkor nem tudják fenntartani, ha pedig egészségügyi, akkor le kell mondaniuk az úgynevezett Pető-módszerről, mert az nem számít egészségügyi technológiának.

Megjegyezte, az államosítás a pályázati lehetőségektől is elvágná az intézetet.

A képviselő bejelentette, csütörtökön írásbeli kérdést nyújtott be az ügyben Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek.

| Pető Intézet, bulvár
2013-11-28 21:22:24

Web Design & Development Prowebshop