Botrányos fordulatok az orvosi kamara küldöttgyűlésén

Botrányos fordulatoktól sem volt mentes a Magyar Orvosi Kamara (MOK) hétvégi országos küldöttgyűlése - számol be a Magyar Nemzet és a Népszabadság hétfői számában.

A Magyar Nemzet írása szerint a Magyar Orvosi Kamara országos küldöttgyűlése visszamenőleges hatállyal törölte a januárban hatszáz forinttal emelt havi kamarai tagdíjat, miután a tagok sérelmezték, hogy a testület elnöksége bevonásuk nélkül döntött az összegről.

A szervezet felügyelőbizottsági elnöke aggályosnak tartja, hogy a kamara úgy kötött az orvosokra csoportos életbiztosítást, hogy adataik átadásához nem kérte azok engedélyét. A biztosítótársaság ezeket az adatokat külföldi szerveren tárolja - írja a Magyar Nemzet.

A Népszabadság pedig arról ír, hogy várhatóan az adatvédelmi hatóságnál és a humántárcánál folytatódik a kamara közgyűlésén kirobbant vita; a felügyelőbizottság jelentése több ponton elmarasztalta a kamara vezetőinek ténykedését.

| orvosi kamara, tagdíj, orvosok, egészségügy
2013-12-02 22:05:51


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.