Obama az egészségügyi reform védelmében kampányol

Az amerikai egészségügyi rendszerhez való csatlakozást biztosító online ügyfélablak műszaki tökéletlensége helyett inkább arra kellene figyelni, hogy az egészségügyi reform milyen hasznos az amerikaiak számára - jelentette ki kedden a Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök.

Obama, egészségügyi reform, USA, egészségügy | MTI Hírek10 | Pogár, D.
"A legfontosabb üzenet az, hogy nem fordulunk vissza" - hangsúlyozta Obama, hozzátéve, hogy az ő elnöksége alatt semmiképp sem vonják vissza a sokat támadott egészségügyi törvénycsomagot.

A televíziókban közvetített rendezvényen, amely a reform védelmében indított kampány részét képezte, az elnök rámutatott, hogy a 2010-ben elfogadott, de egyes elemeiben csak most októberben életbe lépett törvény működik és több millió amerikai előtt megnyitotta megfizethető betegbiztosításhoz jutás lehetőségét. Emlékeztetett a reformcsomag két népszerű rendelkezésére, miszerint a gyermekek 26 éves korukig a szülők biztosításának haszonélvezői lehetnek és a biztosítók a korábbi gyakorlattól eltérően nem tagadhatják meg a szolgáltatást azoktól, akiknek korábban észlelt egészségügyi gondjaik vannak.

Az elnök szerint a szövetségi kormány által az egészségbiztosítások megkötésére létrehozott HealthCare.com online ügyfélablak ma már elfogadható színvonalon működik. Barack Obama oldalán a fehér házi rendezvényen olyan amerikaiak álltak, akik az új törvénycsomag haszonélvezőinek vallották magukat.

A Fehér Házban szerdán "ifjúsági csúcstalálkozót" tartanak, hogy a fiatal korosztály körében is népszerűsítsék a reformot. Az legegészségesebbeknek a rendszerhez történő csatlakozása az elöregedő amerikai társadalomban kulcsfontosságú amiatt, hogy megfizethető szinten tartsák az egészségbiztosítás árát.

| obama, egészségügyi reform, USA, egészségügy
2013-12-04 12:51:57


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...