Obama új egészségbiztosítást kíván kötni az általa bevezetett reform keretében

Barack Obama amerikai elnök új egészségbiztosítást szándékozik kötni az általa kezdeményezett, Obamacare néven emlegetett egészségügyi reform keretében - közölte szerdán honlapján fehér házi forrásokra hivatkozva a USA Today című napilap.

USA, egészségügy, Obamacare | MTI Hírek10 | Pogár, D.
A szerződés megkötésének időpontja azonban bizonytalan, mint ahogy az is, hogy az a sajtó nyilvánossága előtt történik-e. A lap idézte az elnöki hivatal szóvivőjét, Jay Carney-t, aki rámutatott, hogy Obama ezzel a saját, illetve a Fehér Ház három évvel ezelőtt tett ígéretének tesz majd eleget.

A megfizethető egészségügyi ellátásról szóló törvénycsomagot, amely a szándékok szerint eddig nem biztosított amerikaiak tízmillióira fogja kiterjeszteni az egészségbiztosítási rendszert, 2010-ben fogadták el, de annak egyes kulcselemei csak idén október 1-jével léptek életbe. Ezek közé tartozik, hogy a csatlakozni kívánók szövetségi kormány által létrehozott HealthCare.gov online ügyfélablakon jelenthetik be csatlakozási szándékukat, ami azonban műszaki okok miatt az utóbbi két hónap során gyakran meghiúsult.

A technikai gondok miatt a jelentkezők száma alatta van a várakozásoknak, és erősen megcsappant a kormányzat támogatottsága. Elemzők egybehangzó véleménye szerint ez kihathat a jövő novemberi "félidős" kongresszusi választásokra, a Fehér Ház ezért kampányba kezdett az egészségügyi reform pozitív aspektusainak megvilágítására. Az elnökök egészségügyi ellátására vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a Fehér Ház volt lakóit életük végéig ingyenes ellátás illeti meg a katonai kórházakban.

Barack Obama hivatali tisztségének lejáratakor, 2017 januárjában 55 éves lesz, így elvileg nem zárható ki, hogy állást vállal majd, s munkáltatója újabb egészségügyi biztosítást köt majd rá.

| USA, egészségügy, Obamacare
2013-12-04 21:04:26
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop