Az orvosi kamara áll mindenfajta hivatalos vizsgálat elé

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) áll mindenfajta hivatalos vizsgálat elé, amely a munkáját hivatott ellenőrizni, hiszen nincs takargatni valója - mondta Éger István, a MOK elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

egészségügy, kamara | MTI Hírek10
Az elnök hozzátette: a kamarában rendben mennek a dolgok, és azok az állítások, amelyek a múlt heti küldöttgyűlésről a nyilvánosság előtt megjelentek nem megalapozottak, nem szakszerűek és "helyenként elképesztő tévedéseken alapulnak".

A beszámolók szerint a kamara küldöttgyűlésén a felügyelőbizottság jelentése több ponton elmarasztalta a MOK vezetőinek ténykedését, ám a dokumentumot a jelenlévő küldöttek többsége elutasította. A vitatott jelentés egyebek mellett azt veti a kamara vezetőinek szemére, hogy rosszul gazdálkodtak a tagdíjakkal, így például parkolási büntetőcédulákat és önhibás autótörés javítását is a kamarai tagdíjakból fizették ki. A felügyelőbizottság borsosnak ítélte az ügyvédi számlákra tavaly kifizetett 26 millió forintot is.

Bánki Magdolna, a felügyelőbizottság elnöke akkor azt mondta, nem tekinti lezártnak az ügyet, és a felügyeleti hatósághoz fordul. Állásfoglalást kér az adatvédelmi hatóságtól is, mivel a kamara úgy kötött az orvosokra csoportos életbiztosítást, hogy adataik átadásához nem kérte az engedélyüket - tette hozzá.

Éger István a sajtótájékoztatón elmondta, a kamara gazdasági tevékenységéről a hivatalos szervek bármikor meggyőződhetnek, és "mindaz, amit egyesek nyilvánosságra kívántak hozni, az nem fedi a valóságot és nem megalapozott".

Az elnök véleménye szerint a kamara alapszabályába ütközik és etikailag is megkérdőjelezhető az, hogy egy le nem zárult vizsgálat, a szereplők tudta nélkül kikerül a nyilvánosság elé. Ezek az események ellehetetlenítik a kamara munkáját - mondta.

| egészségügy, kamara
2013-12-10 16:42:50
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop