Obama vezető technológiai cégekkel konzultál az egészségbiztosítási honlap működésének javításáról

Az amerikai elnök vezető technológiai cégek elnök-vezérigazgatóival konzultál kedden arról, hogy miképp lehetne javítani az egészségbiztosítási ajánlatok szövetségi internetes ügyfélablakának működésén - jelentette be hétfőn a washingtoni Fehér Ház.

Barack Obama és az Apple, a Twitter, a Google, a Facebook és még néhány cég vezetői az akadozva működő HealthCare.gov című honlap kapacitási problémáiról fognak főleg tanácskozni - közölte egy tisztségviselő.

Ugyanis sok amerikai állampolgárnak, aki elveszítette biztosítását, mert a szolgáltató szerint szerződése nem felel meg az új egészségügyi törvény követelményeinek, december 23-áig regisztrálnia kell magát a honlapon ahhoz, hogy január 1-jétől lehessen új egészségbiztosítási szerződése.

A Reuters hírügynökség szerint nem tudni, hogy Obama milyen eredményt vár a találkozótól, de az biztos, hogy ha együtt mutatkozik az ország legnagyobb technológiai cégeinek vezetőivel, akkor az meggyőzheti az amerikaiakat arról, hogy az elnök meg tudja oldani a HealthCare.gov gondjait. Obama népszerűsége ugyanis mostanra körülbelül 40 százalékosra csökkent egy sor kormányzási probléma miatt. E gondok közé tartoznak azok, amelyek az Obamacarenek nevezett egészségügyi reformmal (hivatalos nevén a betegvédelemről és a megfizethető egészségügyi ellátásról szóló törvény végrehajtásával) járnak.

A törvény, amellyel az a cél, hogy az eddig nem biztosított amerikaiak tízmillióira terjesszék ki az egészségbiztosítást, 2010-ben fogadták el, de annak egyes kulcselemei csak idén október 1-jével léptek életbe.

A keddi találkozón szó lesz arról is, hogy hogyan hat a technológiai cégekre az a botrány, amelyet az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által végzett titkos adatgyűjtés kiszivárogtatása váltott ki.
| Obamacare, egészségügyi informatika, egészségbiztosítás, USA
2013-12-18 05:24:51
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop