A vezető amerikai technológiai cégek a titkos adatgyűjtés mérséklését kérik Obamától

A vezető amerikai technológiai cégek a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által végzett, és világraszóló botrányt kiváltó titkos adatgyűjtés mértékének csökkentését kérték Barack Obama elnöktől keddi találkozójukon.

Obama, titkos adatgyűjtés | MTI Hírek10
Erről a cégek - az Apple, a Twitter, a Google, a Facebook és még néhány vállalat - vezetői közleményt adtak ki a találkozó után.

A washingtoni Fehér Ház közleménye szerint pedig a találkozó "jó alkalom volt az elnöknek arra, hogy amikor az Obama-kormány már majdnem befejezte hírszerzési programjainak felülvizsgálatát, az elnök-vezérigazgatók szemtől szembe elmondhatják neki aggályaikat e programokkal kapcsolatban. Az elnök azt mondta nekik, hogy hisz a nyitott, szabad és újító szellemű internetben, meghallgatta a cégek javaslatait, és ígéretet tett arra, hogy figyelembe veszik ezeket" - olvasható a közleményben.

Obama elsősorban azért hívta meg a szóban forgó nagyvállalatok első embereit, hogy konzultáljon velük az egészségbiztosítási ajánlatok szövetségi internetes ügyfélablaka működésének javításáról, a HealthCare.gov című honlap kapacitási problémáiról.

Obama bejelentette, hogy megbízta Kurt DelBene-t, a Microsoft szoftvergyártó óriás Office részlegének volt elnökét - aki nemrég ment nyugdíjba -, hogy irányítsa a honlap működésének javítását a jelenlegi Jeff Zients helyett. DelBene már szerdán hozzálát a munkához, tekintve hogy az nagyon sürgető, mert azok az amerikai állampolgároknak, akik elveszítették egészségbiztosításukat, mert a szolgáltató szerint szerződésük nem felel meg az új egészségügyi törvény követelményeinek, december 23-áig kell regisztrálniuk magukat a honlapon ahhoz, hogy január 1-jétől lehessen új egészségbiztosítási szerződésük.

| Obama, titkos adatgyűjtés
2013-12-18 22:59:46
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop