Szétválhatnak a klinikák és az egyetemek

A Magyar Nemzet értesülése szerint egyeztetéseket kíván folytatni az Emberi Erőforrások Minisztériuma a gyógyítást végző klinikák felsőoktatási intézményekről való leválasztásáról.

A napilap szombati számában megjelent cikk ismerteti, hogy az egyetemek és a klinikák szétválasztásáról szóló hírek a sajtóban már többször megjelentek. A kérdés most ismét napirendre került, ugyanis a napokban a négy orvosképző egyetem klinikáit képviselő Egyetemi Klinikák Szövetsége (EKSZ) közölte: az esetleges leválasztást rendkívül kockázatosnak és a minőségi orvosképzést veszélyeztető elgondolásnak tartja.

A Magyar Nemzet érdeklődésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya úgy fogalmazott: az egészségügyért, valamint a felsőoktatásért felelős államtitkár egyeztetni fog a témában az érintett egyetemekkel.
| orvosképzés, klinika, egyetem, egészségpolitika
2014-01-06 05:02:37


Ha Gyurcsányékon múlna, tényleg válság lenne az egészségügyben

A Fidesz szerint Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, és ha rajtuk múlt volna, már tényleg válság lenne az egészségügyben.


Ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy hirdessen egészségügyi válsághelyzetet és adjon újabb forrásokat az egészségügynek.


Kásler Miklós a betegek sírásója

Kásler Miklós úgy nyilatkozott a sürgősségi ellátásról, hogy úgy rendbe hozta azt, hogy "nem is talál rajta senki fogást, le is került a napirendről a kérdés".


ÁEEK: további szoftverfejlesztések

További szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).


MSZP-Párbeszéd: európai egységes minimálbér kell az egészségügyben is

A magyar egészségügyben is be kell vezetni egy európai egységes minimálbért, ami megmentheti az ágazatot az összeomlástól - mondta Korózs Lajos, a szocialisták ország...


hirdetés