A kórházszövetség szerint a kórházak térségi modellje jobb a súlypontinál

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint a kórházak térségi modellje jobb a súlypontinál, nem minden elemében hibátlan még, de legalább mindenkinek kiosztották a feladatait, a hibákat pedig folyamatosan korrigálják - írta a Magyar Hírlap hétfői számában.

Velkey György a lapnak elmondta: "nagy fába vágta a fejszéjét a kormány, de összességében a folyamat mérlege pozitív. Kétségtelen tény, hogy ezen az úton tovább kell menni. Természetesen sok helyi hiba is van, ami bosszantó, de ha szisztematikusan haladunk, akkor világos, átlátható egészségügyi rendszert kapunk".

A kórházszövetség elnöke fontosnak tartja, hogy a kormány konzultatív egészségpolitikát folytat, tehát szóba lehet állni a vezetőkkel, akik valóban gyakorlatilag körbejárták a kórházakat. Szólt arról is, hogy a béremeléseket az egészségügyben folytatni kell.

"Az ügyeleti bérek méltánytalanul alacsony szinten rögzültek, amin változtatni kell. Az idősebb generáció megbecsülésére is nagyobb figyelmet kell fordítani, de az egészségügyben gazdasági és műszaki feladatokat ellátók fizetését is emelni kell" - mondta.

Velkey György szerint az abszolút csúcsminőség finanszírozása nem az egészségbiztosító feladata, és el tud képzelni egy világos, kiegészítő jellegű biztosítási rendszer kialakítását.

Vannak kiemelkedő minőségű beavatkozások és luxus kategóriába sorolható eszközök, amik extra szolgáltatásként jelenhetnének meg a rendszerben - mondta az elnök, aki szerint idetartozik az orvosválasztás is, például szerinte legálisan megfizethetővé kellene tenni, ha valaki egy nagyhírű specialistával műttetné meg magát, akihez területileg nem tartozik.

| kórházszövetség, kórház, egészségügy
2014-02-03 22:36:44


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.


Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).