Nő a külföldiek érdeklődése a csehországi orvosi beavatkozások iránt

Mesterséges megtermékenyítés és plasztikai sebészet - ez az a két orvosi beavatkozás, amely miatt a leggyakrabban keresik fel a külföldiek a csehországi szakrendelőket. Az egészségügyi turizmus évente majdnem egymilliárd koronát hoz Csehországba - állítja a témával foglalkozó Health-Czech társaság.

"A külföldiek alapvetően azért fordulnak a cseh orvosokhoz, mert a náluk megszokott árak feléért kapnak világszínvonalú ellátást és szolgáltatást" - jelentette ki Ondrej Sebestík, a társaság képviselője hétfői prágai sajtóértekezletén.

Sebestík szerint a csehországi kezelést igénylő külföldiek többsége Nagy-Britanniából, Németországból, Ausztriából és Oroszországból érkezik.

"Tavaly a brit egészségügyi turisták számára Csehország volt a második legkeresettebb célország" - jegyezte meg Sebestík.

A Health-Czech felmérése szerint a csehországi kezelések kétszer-háromszor olcsóbbak, mint Nyugat-Európában. Például a vakbél eltávolítása Nagy-Britanniában mintegy 100 ezer koronába kerül, míg a cseh klinikákon 30 ezerbe. A női mellek megnagyobbítása Nagy-Britanniában átlagban 110 ezer koronába, Németországban 90 ezer koronába, Csehországban pedig 60 ezer koronába kerül - sorolta a példákat Sebestík.

A művi megtermékenyítés iránt ugyanakkor azért is növekszik a külföldiek érdeklődése, mert a csehországi törvényi szabályozás ezen a téren jóval liberálisabb, mint számos más országban - állítja a Health-Czech.

| egészségügy, turizmus, Csehország
2014-03-24 21:01:19


data-full-width-responsive="true">