Fidesz: elkötelezettek vagyunk az egészségügyi bérrendezés folytatása mellett

A Fidesz elkötelezett az egészségügyi dolgozók bérrendezésének folytatása mellett - közölte a nagyobbik kormánypárt társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója kedden, a Semmelweis-napon az MTI-vel.

Nyitrai Zsolt közleménye szerint az ország gazdasági és pénzügyi teljesítményével arányban, a Fidesz elkötelezett a bérrendezés folytatásában és a munkakörülmények javításában.

A fideszes politikus az egészségügyi dolgozók napján azt írta, hogy már negyedik éve több lépcsőben zajlik az egészségügyi dolgozók bérrendezése, amelynek egyaránt részesei az ápolók, az orvosok, a szakorvosok, a háziorvosok, a mentőorvosok, a védőnők, a fogorvosok, a rezidensek, a gyógyszerészek és a házi gyermekorvosok.

Hozzátette: megállították és megfordították az egészségügyi dolgozók elvándorlásának folyamatát, újraindították az egészségügyi dolgozók utánpótlás képzését, felújítják a mentőállomásokat és "magasabb sebességbe" kapcsolják a mentésirányítást.

Nyitrai Zsolt közölte, a kórházak minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy nyomasztó adósságiaktól megszabaduljanak és a fejlesztésekre, a dolgozók pedig a betegellátásra és a gyógyításra koncentrálhassanak.

Az egészségügy talpra áll és egyre több dolgozónak képes megnyugtató jövőképet biztosítani - fogalmazott a Fidesz igazgatója.

| Semmelweis-nap, egészségügy, bérek
2014-07-01 16:12:05


Talán most szóba állnak velük

Őszig adtak időt a traumatológusok a kormánynak, hogy rendezze a szakma finanszírozását.


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.