MSZP: Magyarország újabb megszorítások elé néz

Az MSZP szerint "hiába hazudta a nemzetgazdasági miniszter, hogy nem lesz költségvetési kiigazítás", Magyarország újabb megszorítások elé néz.

Burány Sándor, a parlament költségvetési bizottságának szocialista elnöke így reagált arra, hogy Varga Mihály csütörtökön Budapesten bejelentette: a kormány 110 milliárd forintot zárol a kormányzati kiadásokból azért, hogy biztonsággal teljesíthető legyen a 2,9 százalékos hiány a GDP arányában.

Az ellenzéki politikus szerint a miniszter nemcsak azt ismerte be, hogy a Fidesz-kormány választási költségvetést készített 2014-re, hanem azt is, hogy felesleges presztízsberuházásokra költötték az adófizetők pénzét.

Megdöbbentőnek nevezi, hogy a kormány a költségvetés tarthatatlan helyzete ellenére nem akarja bevezetni az állami megrendelésekből származó extraprofitot sújtó különadót, amelyből - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében - évente 50 milliárd forint állami pluszbevétel származna.

Burány Sándor hozzáteszi: a kormányzati luxusautó-beszerzések leállítása nem oldja meg a költségvetés hiányát, az viszont elfogadhatatlan, hogy "megint az elmúlt években kivéreztetett" egyetemek vagy a kórházak forráskeretét csökkentsék.

| költségvetés, megszorítás, politika
2014-07-18 12:10:29
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop