Licenszszerződést kötött a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. és a Palatin Technologies Inc. együttműködési és licensz megállapodást kötött egy nőgyógyászati készítmény közös fejlesztésére és forgalomba hozatalára az Európai Unió területén, egyéb európai országokban, valamint további, meghatározott piacokon - közölte a Richter a tőzsde honlapján szerdán.

A megállapodás értelmében a Palatin a szerződés megkötésekor - a licenc átadásáért - 7,5 millió euró összegre jogosult.

A Palatin és a Richter az európai törzskönyvi engedély megszerzése érdekében közösen fejleszti tovább a készítményt. A Palatin előzetes várakozásai szerint az európai közös fejlesztési tevékenységbe fektetett költségei az európai törzskönyvezési folyamat végleges lezárását követően térülnek meg. A licenszbe vett földrajzi területeken az értékesítési, marketing és kereskedelmi tevékenység valamint a kapcsolódó költségek kizárólag a Richtert terhelik majd - közölték.

A tájékoztatás szerint a Palatin további 2,5 millió euró kifizetést kap, miután megkezdi a fázis III klinikai vizsgálatokat az Egyesült Államokban. A Palatin továbbá összesen 20 millió euró törzskönyvezéshez kapcsolódó mérföldkő-kifizetésre jogosult. A licencbe adott földrajzi területekre vonatkozóan, az értékesítésből származó, a Palatint illető mérföldkő-bevételek elérhetik a 60 millió eurót, ezen felül a Palatin jogdíjat is kap a nettó árbevételre vetített alsó kétszámjegyű tartományban.

A közlemény idézi Bogsch Eriket, a Richter vezérigazgatóját, aki elmondta: a készítmény fejlesztése és piaci bevezetése illeszkedik jelenlegi stratégiájukba. Bíznak a bremelanotide nevű gyógyszer további fejlesztésének és piaci bevezetésének sikerében, amely egy terápiás hiányterületen kínál kezelést a szexuális diszfunkcióval küzdő nők számára. A bremelanotide egy, a bőr alá fecskendezhető szer, amelyet a Palatin a női szexuális diszfunkció kezelésére fejleszt premenopauzális korban lévő nők számára.

| gazdaság, gyógyszeripar, licensz megállapodás
2014-09-03 14:39:43
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop