Szeneczey Balázs: a baloldali főpolgármester-jelölt törvényeket kér számon a főváros vezetőin

Amikor a baloldali főpolgármester-jelölt számon kéri a jelenlegi városvezetőkön a budapesti egészségügyi intézmények állami fenntartásba vételét, akkor a magyar parlament által hozott törvényekről vitatkozik, amelyek országos hatályúak - írta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szeneczey Balázs kiemelte: ilyen körülmények között is elérték a korábban elődeik által leépített Margit kórház megújítását, saját pénzügyi támogatást is biztosítva az intézménynek.

"Nem értem, hogy a baloldali jelölt miért beszél ismét össze-vissza, miközben országos népegészségügyi vezetőként támogatólag asszisztált ahhoz, hogy a Gyurcsány-kormány bezárja a lipótmezei Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI)" - fogalmazott a főpolgármester-helyettes, hozzátéve, hogy az OPNI-ból súlyos pszichiátriai betegek kerültek ellátatlanul az utcára, "ahol közveszély forrásaivá váltak".

Szeneczey Balázs megjegyezte, "például az ő idejében zárták be a Schöpf-Merei Kórház és Anyaotthont, és építették le a Szent Margit Kórházat vagy a Budai Gyermekkórházat". A főpolgármester-helyettes Falus Ferenc keddi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje egészségügyi intézmények állami tulajdonba vételéről beszélt.

| egészségügy, állami fenntartás, egészségpoltitka
2014-09-24 21:20:03

Web Design & Development Prowebshop