Zombor: a tb-alapú egészségügyi ellátórendszer továbbra is ingyenes lesz

A kormányzat célja, hogy az állami tulajdonú, társadalombiztosítási alapon működő egészségügyi ellátórendszer minél korszerűbb és továbbra is ingyenes legyen - hangoztatta csütörtökön Kőszegen az egészségügyért felelős államtitkár, aki az épülő egészségházat tekintette meg a vasi kisvárosban.

Zombor Gábor közölte: a szaktárca összhangot akar teremteni az ellátórendszerben, hogy fenntartható, megfelelően finanszírozott legyen. Az államtitkár hangsúlyozta: jelenleg 330 milliárd forintnyi beruházás zajlik az ország 167 pontján, ami "eddig soha nem tapasztalt mértékű rendkívüli lehetőség a magyar egészségügy számára".

Zombor Gábor örömét fejezte ki, hogy olyan kisvárosokban is, mint például Kőszeg, fejlődik az alapellátás, és hamarosan egy korszerű, a betegek számára nagyobb kényelmet nyújtó egészségház épül fel.

Ágh Péter (Fidesz-KDNP), Kőszeg országgyűlési képviselője elmondta: az önkormányzat 200 millió forintos pályázati támogatásban részesült a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretéből, és ez az összeg 140 millió állami, kormányzati támogatással egészül ki.

Huber László (Fidesz-KDNP), Kőszeg polgármestere ismertette: az új egészségügyi komplexumba költöznek hamarosan a háziorvosi rendelők, a védőnői szolgálat, az iskolaorvos és a szakorvosi rendelők. A polgármester jelezte, annak érdekében, hogy a járóbeteg-szakellátásban térségi szerepet is betöltő egészségügyi intézmény felszereltsége teljes legyen, újabb pályázatot nyújtottak be.

Zombor Gábor Vas megyei látogatása során Celldömölkön is járt, ahol a Kemenesaljai Egyesített Kórház területén egymilliárd forintos beruházással épülő rendelőintézetet tekintette meg.

| tb-alapú egészségügy, ellátórendszer, társadalombiztosítás
2014-09-25 21:26:38
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop