Kevesli a várólisták felszámolására ígért egymilliárd forintot a Jobbik

A Jobbik "szűkmarkú próbálkozásnak" tartja, hogy az egészségügyi kormányzat egymilliárd forintot szán a kórházi várólisták felszámolására.

Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz–KDNP-kormány a lesújtó egészségügyi helyzet javítására minden pénzt sajnál. Véleménye szerint ebbe a sorba illik Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azon "szűkmarkú" ígérete, hogy egymilliárd forintot szánnak a kórházi várólisták csökkentésére az elkövetkező időben.

Úgy fogalmazott: ez jól mutatja, hogy az egészségügy még mindig az Orbán-kormány mostohagyermeke, mert a hatékony várólista-felszámolás legalább hétmilliárd forint többletforrással lehetne megoldható.

A Fidesz-kormánynak abban kellene inkább az élen járnia, hogy felszámolja a lakosságot szegényekre és gazdagokra felosztó egészségügyi állapotokat, és fel kellene hagynia a magánegészségügy állandó becsempészési kísérleteivel - írta az ellenzéki politikus.

| várólista, egészségügy, egészségpolitika
2014-10-30 21:52:57


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.


Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).