Befejeződött a betegek biztonságos ellátására kidolgozott program

A betegek biztonságos ellátása a célja annak a programnak, amelynek befejeződése alkalmából pénteken tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.

Az úgynevezett Bella-projekt (betegellátók akkreditációja a biztonságos betegellátásért) kommunikációjával megbízott cégnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az uniós forrásból finanszírozott programban a betegellátás szabályozására dolgoztak ki normákat. Ezek érintik többi között a betegek felvételét, az ellátásukat, a tájékoztatásukat, a nem várt eseményekkel kapcsolatos teendőket, a gyógyszerelés rendjét, illetve az előjegyzés működtetését.

A projekt keretében nemcsak a krónikus betegek kapnak több gyógyszerészi gondoskodást, hanem a Bella-programban részt vevő gyógyszertárakba betérők is szakszerű tanácsokra számíthatnak az orvosi vizitet nem igénylő panaszaik kezeléséhez. A részt vevő gyógyszertárak a gyógyszerszedés helyes gyakorlatának kialakításával, a kórházak és rendelőintézetek pedig a betegellátás folyamatának újragondolásával és új szabályozásának bevezetésével járulhatnak hozzá a betegek biztonságának javításához.

A 950 millió forintos uniós támogatással megvalósuló program a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet kiemelt projektje, amelyet konzorciumi együttműködésben valósított meg a Semmelweis Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel és a Gyógyszerészi Gondozásért Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal.

| betegek biztonságos ellátása, egészségügy
2014-11-29 17:35:03
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop