MSZP: a várólisták csökkentésének ígérete kormányzati hazugság

Az MSZP szerint a kormánynak a kórházi várólisták csökkentéséről szóló bejelentése csak egy újabb hazugság, mivel nincs pénz az egészségügyi rendszerben.

Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagált. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, január 1-jétől hatmilliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyi várólisták további csökkentésére, és célként fogalmazta meg, hogy az európai sztenderdeknek megfelelő várólistaidők legyenek Magyarországon.

Az ellenzéki politikus ezzel szemben úgy látja, hiába hivatkozik a kormány "kasszamegtakarításra", ez azt jelenti, hogy ha van maradvány ebben az évben, akkor fontos a várólisták csökkentése, ha nincs maradvány, akkor nem. "Az egész bejelentés csak fedezet nélküli ígérgetés" - írta.

Hozzátette: a költségvetés vitájában a Fidesz-KDNP ellenezte, hogy több pénz jusson a gyógyításra, inkább stadionokra szavazták meg a milliárdokat.

| várólista, egészségügy, egészségpolitika
2014-12-29 15:37:10


A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, közli a DK

Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 mil...


Veszélyes szerek az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS néven ismert csepp - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos és a kormán...


Nálunk is van már tigrisszúnyog!

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője - figyelmeztet a Magyar Tu...


Elköltözik a Tüdőklinika

Új helyszínen, a külső klinikai tömb VIII. kerületi, Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája.


Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).