Távozik az amerikai egészségügyi reform végrehajtásának egyik fő felelőse

Bejelentette lemondását pénteken az amerikai egészségügyi reform egyik kulcselemének, a Healthcare.gov ügyfélablaknak a műszaki kudarcáért felelős tisztségviselő.

Marilyn Tavenner, aki egyben az idősek, illetve a szegények egészségügyi ellátását biztosító Medicare és Medicaid programokért felelős központ (CMS) igazgatója is volt, február végén távozik hivatalából.

A Barack Obama elnök nevéhez fűződő, egyes elemeiben 2010-ben elfogadott reform az amerikai társadalombiztosítási rendszer legjelentősebb átalakítása az elmúlt fél évszázad során, amely az eddig nem biztosított amerikaiak millióira terjesztette ki a megfizethető egészségügyi ellátást. A bevezetés során azonban műszaki hibák sorozata történt, a legsúlyosabb problémát az okozta, hogy az új biztosításokat fogadó HealthCare.gov honlap 2013 októberében összeomlott, és heteken át nem volt elérhető.

Ezért elsőként Kathleen Sebelius egészségügyi miniszter vállalta a felelősséget, aki tavaly áprilisban mondott le.

Tavenner, aki a reformcsomag megvalósításának vezéralakja volt, előzetesen arról biztosította a kongresszust, hogy a Healthcare.gov működni fog, amiért republikánus képviselők félrevezetéssel vádolták meg.

| Amerika, egészségügy, egészségügyi reform
2015-01-16 17:48:51
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop