A Jobbik kórházrombolásnak tartja az egészségügyi struktúraváltást

A Jobbik kórházrombolásnak tartja az egészségügyi struktúraváltást és ellenzi a létszámleépítést az ágazatban.

Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján bírálta, hogy helyi, városi kórházi vezetők „osztozkodnak” az ellátásokon, s a hírek szerint egy fő kórház maradhat minden megyében, a többi pedig pozíciót veszít. Az ellenzéki politikus a Gyurcsány-érát idéző rombolásnak minősítette ezt.

Szavai szerint biztosnak tűnik, hogy a Fidesz eltökélt az intézmények, telephelyek bezárása mellett, s eddig megbecsült intézmények is telephelyekké alakulhatnak, csökkentett szolgáltatással. Lukács László György jelezte: a becslések alapján 8-10 ezer ember állása szűnhet meg, ami orvosok, ápolók mellett az adminisztráció területén dolgozókat, fizikai munkásokat is érinti.

Felidézte: a Jobbik a költségvetésben több módosítást kért a párhuzamosságok megszüntetésére, de "nem így esnének neki a rendszernek". A képviselő úgy fogalmazott: a Fidesz "a megfontolt munkához baltát vett elő, pedig szikére lenne szükség a pontos bemetszésekhez". Hozzátette, hogy a finanszírozási díj emelését is javasolták.

A politikus a Jobbik céljaként jelölte meg az intézmények megtartását, megjegyezve: a parlamenti munka mellett az emberekkel együtt az utcán is követelné a kórházak megmaradását.

| egészségpolitika, egészségügy
2015-01-28 22:00:38

Web Design & Development Prowebshop