Szakszervezet köszönet a kormánynak a jubileumi jutalmak kifizetéséért

Megköszönte Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárnak a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ), hogy a privatizált intézmények újra közalkalmazottá vált munkavállalói is megkapták a jubileumi jutalmat.

Az MSZ EDDSZ keddi, Cser Ágnes elnök által jegyzett közlemény szerint : a korábban "minden tiltakozásuk ellenére" privatizált egészségügyi intézményekben dolgozók "hosszas küzdelmük után" a gazdasági társaságok, így az intézmények állami tulajdonba vételével újra közalkalmazottá váltak.

Hangsúlyozták: köszönik Zombor Gábornak, hogy tavaly december végén elutaltatta az intézményekhez a jubileumi jutalmat és járulékait, amelyet január elején megkaptak a dolgozók.

Hozzátették ugyanakkor, hogy van olyan intézmény, amelyben a munkáltató csak hetekkel később és kamat nélkül utalta a jutalmat a munkavállalóknak, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetre. A szakszervezet vizsgálatot kezdeményez a GYEMSZI főigazgatójánál.

| jutalom, egészségügy, egészségpolitika
2015-02-10 23:43:33
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop