MSZP: szégyen a kormánynak a Human Rights Watch jelentése

Az MSZP szerint szégyen a kormányra nézve a Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet Magyarországról kiadott jelentése, amely sötét, de éles képet fest a magyarországi emberi jogi és alkotmányos helyzetről.

Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke és Teleki László, a parlament igazságügyi bizottságának tagja csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy jelentés megerősíti, amit ma már minden demokrata lát: a magyar kormány egyre inkább visszametszi az emberi jogokat, és ma már gyakran lábbal tiporja az állampolgárokat és jogállami intézményeket szabad országokban megillető jogosítványokat.

A képviselők közölték: a jogvédő szervezet jelentése nem Magyarország, hanem a magyar kormány számára szégyen. Ugyanakkor a magyar jogállamiság évről évre aggasztóbb helyzete Magyarország nemzetközi megítélését rombolja, ez pedig azért fontos, mert ennek a politikának így közvetlenül és közvetve is a magyar emberek látják kárát - mutattak rá.

A Human Rights Watch szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében súlyosan aggályosnak nevezte az emberi jogok helyzetét Magyarországon, egyben felszólította fel az Európai Uniót, hogy cselekedjen az ügyben.

| Human Rights Watch, jelentés, EU, Magyarország, jog
2015-02-19 18:08:05
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop