Együttműködési megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem és a General Electric

Együttműködési megállapodást írtak alá a Semmelweis Egyetem és a General Electric iparvállalat magyarországi leánycégének képviselői kedden Budapesten.

A világ első egyetemei zártak voltak; a mai kor egyetemei ezzel szemben nyitottak, keresik az együttműködést a legkülönfélébb partnerekkel, mert ez segít abban, hogy bővítsék és korszerűsítsék az átadott tudást – mondta Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora az aláírás előtti köszöntőjében.

A megállapodás célja az egészségügyi ellátás és az orvosi technológia fejlesztése többek között az aneszteziológia, a transzplantáció, az egészségügyi informatika, a képelemzés, a patológia területén - tette hozzá.

Az egyetem többek között abból is profitál, ha kutatói részt vehetnek műszerek fejlesztésében a General Electricnél – jegyezte meg. A rektor kifejtette, noha számos ellentét van az egyetem és az ipar világa között – az előbbi alapkutatást, utóbbi alkalmazott kutatást végez, előbbire az elért eredmények publikálása, utóbbira a szabadalmi oltalom jellemző –, ezek csak látszólagos ellentétek, valójában az együttműködés révén jól kiegészítik egymást.

Joerg Bauer, a GE magyarországi vállalatának elnöke elmondta, az amerikai vállalatnak több mint 500 kutatója van Magyarországon, így természetes, hogy keresik az együttműködést „Magyarország legnagyobb presztízsű orvosegyetemével”.

Az egészségügyi fejlesztés igazi win-win helyzet, minden szereplőnek hasznos; jó az intézménynek, amely jobb ellátást tud nyújtani és jó a társadalomnak, mert a tagjai tovább élnek – mutatott rá a GE magyarországi vezetője.

| egészségügy, ipar, együttműködési megállapodás
2015-03-24 16:41:22
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop