Jogerősen kétszázmillió forint cafeteriát kapnak az egri Markhot kórház dolgozói

Jogerősen is pert nyert a szakszervezet az állam ellen, kétszázmillió forintnyi cafeteriát kap az egri Markhot Ferenc kórház mintegy 1500 dolgozója, akik két éve, az intézmény állami kézbe kerülése óta nem kapták meg a béren kívüli juttatást - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ügyben első fokon az egri közigazgatási és munkaügyi bíróság is hasonlóan döntött, ám a kórház az akkori határozatot megfellebbezte.
Az Egri Törvényszék jogerős döntése a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben dolgozó minden alkalmazottra érvényes - tudatta a MaSZSZ.
A közlemény idézi Székely Tamást, a MaSzSz alelnökét, aki azt mondta: most már nincs oka az államnak tovább halogatnia a kifizetést, a jogerős döntésnek mielőbb eleget kell tennie.
Az érdekképviselet azt írja: a munkáltató a kórház két évvel ezelőtti államosításakor úgy gondolta, a korábbi fenntartóval kötött szerződéseket nem kell betartania, így a cafeteria-megállapodás sem érvényes az új tulajdonosra. Felidézik, hogy ezt a dolgozók sérelmezték, és öt munkavállaló jogi segítséget kért a szakszervezettől. Az eljárást az Egri Ápolási Szakszervezet és az Autonóm Területi Szakszervezet kezdeményezésére indította az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, amely ma már a MaSZSZ része.
Az MTI keresi a kórházat.

| cafeteria, egészségügy, egészségpolitika
2015-04-15 20:12:38
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop