MSZP: több pénz kell az egészségügyre, a szociális ellátásokra, az oktatásra, az önkormányzatoknak

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a társadalom azt várja el a 2016-os költségvetéstől, hogy több pénz legyen az egészségügyre, a szociális ellátásokra, az oktatásra és több pénze legyen az önkormányzatoknak.

Tóbiás József kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, ez az a négy terület, amelyek segítségével mérsékelni lehet a Fidesz-kormány által okozott társadalmi egyenlőtlenségeket.

Az ellenzéki politikus megerősítette pártja korábbi álláspontját: igazságtalannak tartják az egykulcsos adórendszert, amely korlátozza Magyarország gazdasági növekedését. Mint mondta, az emberek hiába kapnak több fizetést, ha többet költenek, mert a kormány növeli a fogyasztási adókat.

Az MSZP elnöke szerint olyan adórendszere van szükség, amely a köz teherviselését valósítja meg, vagyis aki tud, többet vállaljon.

Tóbiás József úgy értékelte, a kormány a 2016-os költségvetést úgy vette elő, mint bűvész a kalapból a nyulat. Arról nem folytatott társadalmi egyeztetést, ezzel az elmúlt öt év gyakorlatát folytatja - tette hozzá.

A sertés tőkehús áfakulcsának csökkentéséről kérdésre válaszolva közölte, örülnek annak, hogy valamit megértett a kormány az elmúlt három év MSZP-s kezdeményezéseiből. Ne álljon meg a kormány, legyen bátrabb! - hangoztatta és azt javasolta, az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentse 27 százalékról 5 százalékra. Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden egyebek mellett bejelentették, hogy jövőre 15 százalékra csökken az szja-kulcs.

| egészségügy, szociális ellátás, politika
2015-04-21 22:16:31


Válsághelyzet a traumatológiai ellátásban

A Magyar Traumatológus Társaság vezetősége péntekre, 2019. június 21-re, 11 órára összehívta a társaság rendkívüli közgyűlését.


A homoszexualitás nem betegség

Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségü...


Az Európai Bizottság szerint a magyar költségvetés jelentősen eltért az előírttól

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve...


A Párbeszéd szerint átverés a 2020-as büdzsé

Illúziókeltésnek és átverésnek tartja a 2020-as költségvetést a Párbeszéd, mert az ellenzéki párt szerint a kormány nem azokra a területekre költ, amelyek támogat...


Változatlan a bárányhimlő elleni védőoltás beadásának időpontja

Nincs változás az ősztől kötelezővé váló bárányhimlő elleni védőoltás beadásának tervezett időpontjában, így azt szeptembertől 13 és 16 hónapos korban adják...